Prijzen en vergoedingen

 

Wij rekenen het normale tarief voor fysiotherapie (29,50 euro per behandeling).
Voor een screening rekenen wij 13,30 euro. Voor een totaaloverzicht van onze tarieven, klik hier.

U hoeft geen lid te zijn van Fitness- House Nieuwland om in aanmerking te komen voor fysiotherapie.
Klik op onderstaande onderwerpen voor meer info.

Contracten
Niet chronische aandoening
Chronische aandoening
Verwijsbrief nodig?
Niet verzekerd/ niet genoeg behandelingen of verzekerd bij DSW?

Contracten/ rekeningen:
In 2012 hebben we een contract gehad onder de naam ‘CFT Friesland’.
Tot juni 2013 zijn alle contracten afgesloten onder de naam ‘Meafysio Friesland’. Dit heeft te maken met het administratie kantoor waar wij mee samenwerkten dat in Bakkeveen gevestigd is. Als u een rekening ontvangt over deze periode dan zal ook deze naam op de factuur staan. Voor vragen moet u dan ook contact met hen opnemen.
Vanaf juni 2013 hebben wij zelf alle contracten met de verzekeraars afgesloten en zult u ook onze eigen naam boven de rekeningen aantreffen. Voor vragen hierover kunt u dan ook rechtstreeks contact met ons opnemen.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars contracten, m.u.v. DSW. Als u aanvullend verzekerd bent, krijgt u uw behandeling bij ons vergoed (het aantal behandelingen dat vergoed wordt, verschilt per verzekering en per pakket). Ook als u bij DSW verzekerd bent krijgt u de behandeling gewoon volledig vergoed. In dat geval zult u wel eerst de rekening voor de behandeling bij ons moeten pinnen en daarna zelf moeten indienen bij DSW.
Bij bepaalde aandoeningen (chronische) worden de behandelingen uit de basisverzekering vergoed, hiervoor gelden weer andere regels. Zie hiervoor de uitleg hieronder of vraag het ons bij onduidelijkheden.

Niet chronische aandoening:
Fysiotherapie wordt bij een niet chronische aandoening niet meer vergoed vanuit het basispakket, maar als u een aanvullende verzekering heeft, wordt fysiotherapie (deels of geheel) vergoed (eigen risico is hierop niet van toepassing).

Elke verzekering heeft andere voorwaarden en vergoedingen; lees goed door wat voor u de voorwaarden zijn en hoeveel behandelingen u vergoed krijgt.

Chronische aandoening:
Bij een chronische aandoening worden de eerste 21 behandelingen uit de aanvullende verzekering gehaald en daarna wordt overgeschakeld naar het basispakket. Daarna krijgt u onbeperkt vergoed (of het aantal maanden waartoe de chronische indicatie beperkt is). Hierop is wel het eigen risico van toepassing.

Voor een overzicht van welke aandoeningen onder chronisch vallen, willen wij u verwijzen naar de ‘Lijst Borst‘ voor chronische aandoeningen. Deze is over het algemeen op de site van uw verzekeraar te vinden.

Let op: Heeft u minder dan 21 behandelingen in uw aanvullende pakket zitten, dan zal het gat tussen de behandelingen die vergoed worden en de 22e afspraak die uit het basispakket komen particulier verrekend worden. Dit is bij elke fysiotherapie praktijk het geval.

Verwijsbrief nodig?
Een verwijsbrief hoeft tegenwoordig niet meer: u mag zonder eerst langs de huisarts te zijn geweest bij ons langskomen voor een klacht. Het kan wel zo zijn dat wij zelf besluiten u toch nog langs de huisarts te sturen voor een aanvullend onderzoek.

Uitzondering hierop is een chronische aandoening; dan is een verwijsbrief wel noodzakelijk voor vergoeding van de zorgverzekeraar.

Twijfelt u of u een verwijzing nodig heeft of dat u nog langs de huisarts moet? Belt u gerust met ons of maak een afspraak voor een gratis medisch consult.

Bent u al langs de huisarts geweest en bent u doorverwezen naar ons, dan scheelt het wel (intake) tijd én een behandeling als u toch even om een verwijsbrief vraagt (wij moeten namelijk altijd een screening uitvoeren indien er geen verwijsbrief aanwezig is en deze ook declareren). Voor de huisarts/ assistente een kleine moeite, voor ons veel plezier.

Niet verzekerd/ niet genoeg behandelingen of verzekerd bij DSW?
Mocht uw verzekering tekort schieten voor het aantal behandelingen dat u nodig heeft en mocht u dus fysiotherapie voor uw eigen rekening nemen, houdt u dan rekening met andere prijzen dan dat de zorgverzekeraar rekent. Dit komt doordat elke zorgverzekeraar een ander bedrag voor vergoeding hanteert en wij een vast bedrag voor particuliere rekeningen. Soms is dit wat hoger dan u gewend bent, soms juist wat lager.
Wij moeten u vragen, door ervaringen in het verleden, uw behandeling dan per keer bij ons te pinnen. Voor DSW cliënten geldt dat ook, zij kunnen de rekening dan wel weer bij DSW indienen en krijgen alsnog het hele bedrag vergoed.

Klik voor een overzicht van de prijzen op [Particuliere tarievenlijst Struijk Fysiotherapie 2018

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.