Nick van Vliet

Geachte lezer,

Vanaf begin september zal ik aan het werk gaan in het Struijk fysiotherapie team, als tijdelijk vervangend fysiotherapeut voor Sinead O’Connor. Mijn naam is Nick van Vliet en ik ben 26 jaar oud. Ik ben een vrolijk, enthousiast en sportief persoon die graag motor rijdt, lange afstanden fietst en actief bezig is op een sportschool.

Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. Tijdens mijn opleiding heb ik ook extra vakken gevolgd zoals kinesiotaping en een minor voeding. Tijdens de minor voeding heb ik veel geleerd over de werking en effecten van gevarieerde voeding. Tevens heb ik een artikel geschreven over de herstelbevorderende effecten van eiwitten na een blessure. Het vervelende van een blessure is dat patiënten rustig aan moeten doen, met souplesse bepaalde oefeningen moet uitvoeren en in sommige gevallen doet het gewoon pijn. In mijn beleving willen patiënten zo snel mogelijk weer voor de volle 100% en pijnvrij kunnen functioneren. Als de voeding op orde is en dan met name voldoende eiwitten, is het mogelijk dat er al eerder effecten optreden. Eiwitten staan bekend om hun werking als spierherstellers, maar eigenlijk heeft iedereen een minimale inname nodig van 0.8 gram per kg lichaamsgewicht per dag. Komt u aan deze inname? Hier kunt u het volledige artikel lezen over eiwitten en sneller herstel na een blessure. Tevens kunt u te allen tijde basis vragen stellen over voeding.

Reacties zijn gesloten.